ORIS CALIBRE 400

2. listopad 2020

Nový in-house kalibr Oris 400. Poznejte nový ORIS standard. Revoluce u značky ORIS je tu.

ORIS CALIBRE 400
Nový in-house manufakturní strojek ORIS Kalibr 400 je doslova revolucí pro značku ORIS. ORIS vytvořil nový standard v podobě antimagnetického strojku s automatickým nátahem Calibre 400, který disponuje pětidenní rezervou chodu a desetiletou zárukou. Nový stojek ORIS Kalibr 400 je vytvořil pro moderního kosmopolitního člověka. Podívejte se na první hodinky ORIS s tímto unikátním strojkem.
oris calibr 400
Co by měl strojek mechanických hodinek umět? A jak by to mohl dělat ještě lépe? A pro širší okruh lidí? Jak lze vyrobit co nejlepší hodinky za co nejlepší cenu?
Oris si tyto otázky klade po celé generace, již od založení společnosti v roce 1904. Dnes můžeme s hrdostí uvést nový automatický hodinový strojek vlastní výroby, který je oslavou mechaniky. Pojmenovali jsme jej Calibre 400. Calibre 400 je zbrusu nový strojek vytvořený značkou Oris, který stanoví nový standard mechanických strojků s automatickým nátahem. Strojek má pětidenní rezervu chodu (120 hodin), je vysoce odolný vůči magnetismu a dodává se s doporučením 10letého servisního intervalu a 10letou zárukou. Vzhledem k tomu, že se jedná o kalibr značky Oris, každý jeho detail absolvoval přísnou kontrolu, aby byla zajištěna maximální kvalita za co nejlepší cenu. A taková byla vždy filozofie vývoje strojků Oris. Vývoj strojku Oris Calibre 400 započal před pěti lety. Cílem bylo vytvořit nejen vysoce přesný strojek s automatickým nátahem, ale strojek, který bude skvěle sloužit současnému kosmopolitnímu člověku. Moderní život klade na mechanické hodinky větší nároky než kdy dříve. V současnosti jsme obklopeni řadou magnetických polí, která mají negativní vliv na hodinový strojek. Magnety se nacházejí v počítačích, pouzdrech na telefony, airbazích vozidel atd. Díky pokrokům ve výrobě se předpokládá, že budou mechanické hodinky podávat lepší a dlouhodobější výkon.
Oris Calibre 400 představuje na poli tvorby strojků s automatickým nátahem průkopnický počin. Strojek byl vyvinut vlastními silami hodinářů a inženýrů Oris. Charakterizuje jej vysoká úroveň antimagnetismu, pětidenní rezerva chodu a je dodáván s doporučením 10letého servisního intervalu a 10letou zárukou. Nic podobného dosud neexistovalo. Oris Calibre 400 představuje na poli tvorby strojků s automatickým nátahem průkopnický počin. Strojek byl vyvinut vlastními silami hodinářů a inženýrů Oris. Charakterizuje jej vysoká úroveň antimagnetismu, pětidenní rezerva chodu a je dodáván s doporučením 10letého servisního intervalu a 10letou zárukou. Nic podobného dosud neexistovalo.
oris kalibr 400
„Calibre 400 je novým standardem značky Oris,“ prohlásil Rolf Studer, Co-CEO značky Oris. „Jedná se o inteligentní koncept s chytrým výběrem materiálů, který strojku propůjčuje antimagnetické vlastnosti, a technickými řešeními, které zajišťují takovou spolehlivost, abychom mohli nabídnout 10letou záruku a servisní interval v délce 10 let. Nic takového neexistuje.“ Jakožto koncept značky Oris se Calibre 400 vyrábí za využití sítě nejkvalitnějších švýcarských dodavatelů, kteří za využití nejmodernějších průmyslových postupů poskytují extrémně vysokou kvalitu. Calibre 400 je strojek Oris určený pro moderního kosmopolitního člověka. „Tak to ve firmě Oris děláme,“ řekl Rolf. „Nad vším trochu více přemýšlíme a přicházíme s realistickými řešeními, díky kterým můžeme vyrábět hodinky pro lidi, kteří hodinky milují, a nejen pro pár vyvolených. Calibre 400 není jen další strojek mechanických hodinek. Je to strojek, který je více než odpovědí na otázky naší doby, ale především slouží našim zákazníkům.“
oris kalibr 400 - součástky
U strojku Calibre 400 bylo jedním z hlavních cílů značky Oris eliminovat problémy ještě předtím, než nastanou. Technici Oris zjistili, že jeden z nejčastějších problémů mechanických strojků s automatickým nátahem se týká systému kuličkového ložiska, který umožňuje otáčení volného oscilačního závaží (neboli rotoru). Jedná se o kriticky důležitý prvek automatických hodinek. Při otáčení rotoru se generuje energie, která se uchovává v hnací pružině uložené v pérovníku. Proto jsme kuličkové ložisko odstranili a nahradili ho systémem kluzného ložiska s nízkým třením. V něm prochází kovový čep lubrikovaným pouzdrem. Jedná se o mnohem méně složitou, vysoce účinnou konstrukci, která s sebou nese menší opotřebení a nižší náchylnost k poruchám.
oris kalibr 400
V rámci projektování strojku Calibre 400 si technici Oris uvědomili, že v současnosti nenosíme každý den stejné hodinky. Odložíte-li standardní mechanické hodinky na den nebo dva, zastaví se, protože se rezerva chodu vyčerpá. Proto má Calibre 400 pětidenní rezervu chodu, aby hodinky stále šly, přestože je nebudete například od pátku do pondělí nosit. Dlouhou rezervu chodu zajišťuje dvojice pérovníků, které obsahují prodloužené pružiny. Každá z nich je pak dostatečně dlouhá, aby uchovala energii na dva a půl dne. Oris si je tak jist výkonem vyspělých technologií obsažených ve strojku Calibre 400, že nabízíme na všechny hodinky Oris s pohonem v podobě nového strojku 10letou záruku, pokud hodinky registrujete v platformě MyOris. Kromě toho Oris u hodinek se strojkem Calibre 400 doporučuje servisní intervaly v délce 10 let. To znamená, že kromě nahodilých poškození nebo kontrol vodotěsnosti nemusíte s hodinkami se strojkem Calibre 400 chodit do servisu až do roku 2030. Toto je nový standard. Podívejte se na první hodinky ORIS s tímto unikátním strojkem.
Technická specifikace:

  • Označení: Oris Calibre 400
  • Funkce: Středové ručky pro hodiny, minuty a vteřiny, datumovka na pozici 6 hodin, korekce data, systém jemného seřízení času a zastavení vteřinové ručky
  • Přesnost: -3/+5 sekund za den (v rámci tolerancí COSC)
  • Další funkce: Vysoká odolnost vůči magnetizmu
  • Nátah: Automatický
  • Rezerva chodu: 120 hodin

Nejnovější příspěvky

Kategorie

Ichrono.cz doporučuje