Perrelet TURBINE PILOT

19. říjen 2020

NOVÉ MODELY „TURBINE PILOT“ PROSLULÉ KOLEKCE PERRELET, JENŽ SE INSPIROVALA AVIATIKOU, SE VYZNAČUJÍ AVANTGARDNÍ MECHANIKOU A VÝRAZNÝMI BARVAMI

Perrelet TURBINE PILOT

Firma Perrelet, prestižní švýcarský hodinářský dům, jehož kořeny sahají až do roku 1777, proslula díky své patentované technologii Double Rotor and Turbine jedinečným zastoupením automatických strojků. A je tomu tak i dnes, kdy Perrelet znovu překvapuje milovníky hodinek svojí novou interpretací hodinek „Turbine Pilot“, kolekce inspirované světem letectví.

Řada „Turbine Pilot“ byla poprvé uvedena v roce 2014 jako výsledek kombinace nejmodernějších technologií a řemeslného umění.  Díky kombinaci vysoce výkonné mechaniky a prvků ze světa aviatiky vytvořili zruční hodináři firmy Perrelet kolekci leteckých hodinek, které se pyšní odvážným a nezaměnitelným stylem.

Všechny tyto typické vlastnosti se objevují ve čtyřech nejnovějších modelech kolekce „Turbine Pilot“, která se neustále vyvíjí a odráží nejaktuálnější trendy.

perrelet turbine pilot

Firma Perrelet u hodinek s technologií Turbine vždy prokazovala mistrovskou práci s barvami. Tři z nových přírůstků do kolekce „Turbine Pilot“ se vyznačují jasnými, zářivými barvami, jako např. elektricky modrou, červenou a žlutou. Čtvrtý model je opatřen kaučukovým řemínkem s maskovaným vzorem v klasickém strakatém provedení zelených, hnědých a béžových tónů, který se používá jako kamufláž.

Aby hodinky splnily svůj účel leteckých hodinek, vyskytuje se zde turbína spolu s kruhovým logaritmickým pravítkem. Letecká logaritmická pravítka slouží jako analogové výpočetní nástroje a pro piloty představují důležitý podpůrný nástroj před letem i během něj.  Letecké logaritmické pravítko opatřené řadou soustředných kotoučů s různými stupnicí rozdělenými měřítky je schopné velmi rychle provádět různé konverze jednotek. Všechny tyto operace samozřejmě dokážou provádět počítače, ale logaritmické pravítko na hodinkách zabaví mysl a podporuje interakci s vašimi hodinkami.

Velkorysý rozměr pouzdra hodinek o velikosti 48 mm a charakteristické vroubky na středu pouzdra jsou typickým znakem produktové řady Turbine.  Pouzdro vyrobené z nerezové oceli s červeným potahem PVD je vodotěsné do hloubky 50 metrů a orámovává komplexní, trojrozměrný číselník s hypnotizující turbínou a lopatkami, které se při sebemenším pohybu zápěstí otáčejí.

Jakmile se 12 lopatek z černého anodizovaného hliníku roztočí, čeká vás představení plné neuvěřitelných optických efektů a záblesků barev. Poté, co se lopatky dotočí, objeví se druhý číselník, který je umístěn pod turbínou a je v závislosti na konkrétním modelu zdoben pruhy v elektrické modré, červené, žluté nebo béžové.

perrelet turbine pilot

Pro zajištění optimální čitelnosti za všech světelných podmínek, indexy a arabské číslice na pozici 3, 6, 9 a 12 hodin na safírovém skle nad turbínou a také ručky jsou luminiscenční. Například u modelů v provedení elektrické modré a s kaučukovým maskovaným řemínkem je hodinová ručka vyvedena ve stejné barvě jako pruhy pod lopatkami. Periferní stupnice logaritmického pravítka na obrubě a hrot středové vteřinové ručky u všech modelů odpovídají barvě pruhů. Oboustranně rotující luneta se aktivuje korunkou na pozici 3 hodin, přičemž čas se seřizuje integrovanou korunkou na pozici 9 hodin.

perrelet turbine pilot movement

V srdci hodinek nabitých inovativní technologie a moderním designem bije vlastní automatický kalibr Perrelet P-331-MH. Strojek je zcela vlastní výroby a jedná se o chronometr s certifikací COSC, který nabízí rezervu chodu v délce 42 hodin. Safírové dýnko skýtá pohled na rafinované povrchové úpravy a otevřené oscilační závaží potažené rhodiem, které je označeno logem hodinářského domu.

Celý produkt je u nových modelů „Turbine Pilot“ završen řemínkem ze dvou materiálů (kaučuk/kůže) s krokodýlím vzorem a překlápěcí sponou s černým potahem PVD opatřeným logem Perrelet. Čtvrtý model s kaučukovým řemínkem s maskovaným vzorem a jazýčkovou sponou s černým potahem PVD nabízí uvolněnější vzhled.

perrelet turbine pilot

TECHNICKÉ VLASTNOSTI:

Turbine Pilot

Ref. A1095/2 (elektrická modrá) / Ref. A1095/3 (červená)

Ref. A1095/4 (žlutá) / Ref. A1095/5 (řemínek s maskovaným vzor)

 

Pohyb:

Samonatahovací strojek Perrelet vlastní výroby, mechanický kalibr P-331-MH, chronometr s certifikací COSC

Technologie Turbine

28 800 kmitů za hodinu (4 Hz)

Počet kamenů: 25

Rezerva chodu: 42 hodin

Otevřené a rhodiem potažené oscilační závaží s logem Perrelet

 

Funkce:

Hodiny, minuty a vteřiny

Obousměrně otočná luneta s kruhovým logaritmickým pravítkem pro použití v letectví

Odpočet

 

Pouzdro:

Kulaté, nerezová ocel s černým potahem PVD, vroubkovaný okraj pouzdra

Průměr: 48 mm

Tloušťka: 13,48 mm

Obousměrná otočná luneta aktivovaná korunkou na pozici 3 hodin

Integrovaná korunka na pozici 9 hodin pro nastavení času

Safírové sklíčko s antireflexní úpravou na straně číselníku

Safírové sklíčko dýnka

Vodotěsnost do 5 ATM

 

Číselník

12 černých lopatek turbíny z anodizovaného hliníku s pěti protizávažími z wolframu na dýnku (u všech verzí)

perrelet turbine pilot

Nejnovější příspěvky

Kategorie

Ichrono.cz doporučuje